mystieke ecologie RSS

Door: op 02 Februari, 2022

 

Hoe kunnen we de woorden weer vinden die de verbindingen weet op te sporen en te herstellen tussen mystiek, cultuur en ecologie?

 

 

Het verhaal van onze eigen mystiek naar boven halen, die van het besef van eenheid en heelheid en de heilige aard van de schepping. Het besef van onderlinge verbondenheid, afhankelijkheid, en de levende eenheid van het ecosysteem, en dit stap voor stap weer volledig te re-integreren in onze cultuur.

Mystieke Ecologie nodigt mystiek bewustzijn uit in het dagelijkse, om zo een integraal onderdeel te worden aan de onderhandelingstafel over onze collectieve ecologische toekomst. Het terugvorderen van onze stem over hoe we met de aarde, haar grondstoffen, elkaar en andere soorten in het gehele ecosysteem omgaan. Het is een uitnodiging om onze onderliggende houdingen en overtuigingen ten opzichte van onze planeet te onderzoeken en opnieuw te beoordelen. Op welke manier nemen we onze mystieke alsook fysieke verantwoordelijkheid tegenover de Aarde en hoe geven we daar dagelijks invulling aan?

Ecologisch regenereren en duurzaamheid zijn fundamenteel afhankelijk van mystiek bewustzijn en een houding van verantwoordelijkheid. Echte duurzaamheid is iets wat betrekking heeft op het gehele ecosysteem in plaats van slechts op de heersende energie intensieve consumptie gedreven cultuur. De tijd is er nu voor, niet over een paar jaar of ergens in de toekomst. We moeten gezamenlijk een gesprek aangaan en de centrale aspecten van de leidende materialistische cultuur evalueren, terwijl we bewegen naar een manier van leven die in harmonie is met aarde en elkaar, naar een cultuur die zorgt voor Soul & Soil.