moonbath RSS

Door: op 29 Maart, 2021

 

~ The sun sees your body, the Moon sees your Soul

 

Hoe de zon licht en helderheid laat zien, zo begeleid de maan de diepten van ons zijn. Onze verbinding met de maan is van oudsher eentje die we koesteren vanwege de herkenning van het cyclische in haar en ons. Het vormgeven van vollemaansrituelen is van alle tijden en een ontzettend mooie (makkelijke) manier om te verbinden met je innerlijke wijsheid.

 

Energie

Als de maan vol is staat ze tegenover de zon en is ze volledig zichtbaar, zo maakt het ook onze binnen wereld net even iets zichtbaarder dan op andere momenten in een maand. Gevoel, dromen en emoties, net iets intenser en dichter bij dan anders. De maan energie piekt bij volle maan en vervolgens laat ze los om ruimte te maken voor de volgende nieuwe maan. Volg haar in deze beweging doormiddel van je eigen ritueel, stem je ritme af op de hare.

Rituelen 

Even stil staan en een liefdevol maandelijks terugkerend ritueel vorm geven waarin je focus, houvast en rust creëert, voor jou. Rituelen versterken de verbinding met je innerlijke wijsheid, vooral als je durft ze op je geheel eigen manier vorm te geven, dan zijn ze een uiting van je ziel. En zo kan een moonbath daar een onderdeel in zijn. Zuiverend door de zouten, reinigend en voedend door de kruiden en de rest mag je er zelf bij creëeren..... een kaarsje, journal, muziek: waar sta je op dit moment en welke fluistering wil naar boven komen?  

x